Mora

Nu är jag i Mora igen, konstigt att åka hit på en tisdag! Annars brukr det vara måndag till fredag, nu är det tisdag till torsdag. Känns kort. Och känns ovant att vara på Annexet, och inte "Blå huset" Känns lite ensamt här, inga andra här nu typ. 1 till skulle det vara, men har inte sett till henne. Men man får ju vara i andra huset så mycket man vill, bara man inte stör dom andra som är där, så det är ju bra, men känns ju ändå lite enasmt.
Har varit på Akupunktur idag iallafall. Och samtal, träffat dom andra här. Ja, det är ungefär så min dag har sett ut, eller ja, jag åkte ju tåg hit med, så ja, nu är jag ganska trött.

skola o så

Först var det skola då. Engelska, sen efter det så åkte jag en sväng till kupolen.

På kvällen kom Per, vi kollade på efilm, Indiana Jones...Har man ju "aldrig" sett förut! Men ja, han hade med sig den på ett usb minne, och jag har inga andra alternativ, så det fick bli det. Lite långtråkig, men, det va ju trevligt att träffa Per en sväng.


Frys - Fixad!

Igår på förmiddagen åkte jag till Malin och Magne, jag och Malin gick till kupolen för att kolla efter lite grejer till lägenheten, hittade dock inte så mycket, så jag får fortsätta leta. Men det är mest bara inredningen kvar, så man blir och trivas lite bättre. Men vi åkte också och hämtade frysen hos Annika och Alf, dom hade en frys över som jag ska få låna så länge som jag behöver den, vilket var väldig tur, för att jag har ju bara ett pyttelitet frysfack i min lägenhet, inget att ha...men frysen var lite för stor, så ja, den sticker ut lite i dörröppningen i köket...Men jag kom fram till att det var bättre än ingen frys alls! Det går ju bara inte! Så nu står den där. Vilket känns bra, att kunna frysa in mat och så, det är viktigt, för att man ska kunna köpa storpack och sådant som är billigast.

Vi skruvade även ihop ett vardagsrumsbord från Ikea, och satte upp en tavla, jag har gardiner i ett fönster...Börjar väll lite smått komma iordning, nackdelen med lägenheten är att den inte har någon fläkt i köket, ligger långt från stan, är liten, och att det är tunabyggen som hyr ut den. För dom är så sega, har ju fått valt färg till vardagsrummet, men dom sa att det kunde ta upp till 8 veckor, och innan det är klart, kan jag inte ställa in några mer möbler, för då vet jag inte vart jag ska ställa dom när dom väl ska måla, resultatet av det blir alltså att jag inte kommer kunna ha en tv eller tv bänk tills dom kommer, finns inte så mycket att pyssla med då, för har en så liten dator att den inte har cd fack, alltså kan jag inte kolla på film, för har ju även ett så segt bredband att jag inte kan ladda ner något mer än musik i princip. Och inte funkar webb tv:n i den heller...Men jaja, det får väll gå i några veckor till.

Maria här

Nu är Maria här, Kom hit efter att hennes skola slutade, Jag åkte och mötte henne på stan. Så gick vi en stund på kupolen, Maria hittade en par fina örhängen, som jag fick övertyga henne om att köpa ;) Jag såg att hon ville ha dom, men ja, hon tvekade länge, fast dom inte var dyra alls! Men så an jag också bli. Men hon var jätte fin i dom, och efteråt var hon ju nöjd.
Sen åkte vi hem till mig. Satt och snacka lite. Sen lagade jag mat, maria hjälpte till med salladen och dukningen. Sen skulle hon absolut diska efter maten. Så ja, det var ju snällt, och skönt att slippa disken.

Sen så pysslade vi lite. Gjorde lite glasmålningar. Nu sitter vi här vid datorn och slappar.

Maria här

Nu är Maria här, Kom hit efter att hennes skola slutade, Jag åkte och mötte henne på stan. Så gick vi en stund på kupolen, Maria hittade en par fina örhängen, som jag fick övertyga henne om att köpa ;) Jag såg att hon ville ha dom, men ja, hon tvekade länge, fast dom inte var dyra alls! Men så an jag också bli. Men hon var jätte fin i dom, och efteråt var hon ju nöjd.
Sen åkte vi hem till mig. Satt och snacka lite. Sen lagade jag mat, maria hjälpte till med salladen och dukningen. Sen skulle hon absolut diska efter maten. Så ja, det var ju snällt, och skönt att slippa disken.

Sen så pysslade vi lite. Gjorde lite glasmålningar. Nu sitter vi här vid datorn och slappar.

Mycket ansvar

Till er som skriker till era föräldrar: åhh fan va jag längtar tills jag kommer härifrån och får bo i en egen lägenhet!

Det är ingen dans på rosor direkt, så mycket ansvar, så mycket man måste fixa som man oftast inte behöver göra hemma. Om jag hade haft ett annat alternativ så skulle jag ha väntat med lägenhet kan jag säga.
Har haft mkt idag. Först var de praktik på dagiset, efter det skulle jag till tandläkaren, sen möte på soc, sen cykla hem och börja tvätta på en gång (Och här har dom bara en tvättmaskin så tar ju evigheter!) Laga mat, diska.
Jaja, nu ska jag bara vänta på att tvätten torkar och bära upp den i lägenheten, sen är det klart, skönt.

Fast när jag skulle diska upptäckte jag att det inte fanns något varmvatten, och elementen var också kalla! Och så är det fortfarande, ska försöka få tag i nån som kan fixa det. Det verkar som ingen i huset har värme..
Drygt!

Mitt råd: Bo hemma om det funkar någorlunda bra. För det är inte lättare att bo själv!

Möblerat om

Idag var Annika och Rebecka här en sväng. Annika hjälpte mig att sy gardiner, vihade skickat efter tyg från Jotex, vi hade beställt 2x5 m förpackningar, men dom hade bara skickat med en, för det var slut på tyget! Så nu måste jag vänta till slutet av maj, så irreterande, verkar bara dyka upp nya saker, att det inte bara kan flyta på? Jaja, jag får iallafall upp gardiner till ett fönster...Ska bara skaffa gardin fästen.
Möblerade ävn om, jag tyckte vi kom på en bättre lösning med möblerna, det är lite klurigt att få ihop allt eftersom lägenheten är så liten. Men som det ser ut nu så blir det nog bra som det står nu.

Hos Malin

Har varit hos Malin idag. Eller ja, först var det ju skola på förmiddagen, sen åkte jag hit.
Medan Malin var på en lektion så gick jag till kupolen för att byta ett par byxor som hade gått sönder på Gina Tricot. Dom var jätte schyssta, fast jag inte hade något kvitto så fick jag ett presentkort så jag kunde handla vad jag ville där. Köpte ett par svarta tights, sen hittade jag en fin tunika på HM, så det var bra.
Ja, sen har jag bara varit här, umgåts och pratat och så. Även Magnes bror, Kevin kom på besök.

Per är här nu

Idag har Per varit här, han kom någon gång vid halv 1. Cyklade och mötte honom vid en mack, det var svårt att förklara vägen till mig. Men shit vilket väder, på bara en kort sträcka som i vanliga fall tar 5-8 min så halkade jag omkull med cykeln 2 gånger! Och stackars Per hade cyklat ändå från kvarnsveden. Vägarna var alldeles igen snöade, inga plogbilar syntes till och snön bara vräkte ner. Man såg ingenting typ! Gissa om det var skönt att komma in sen!
Dagen har annars varit lugn. Vi har inte gjort så mycket, suttit och snackat, käkat, spelat lite psp, kollat på datorn... Ja, men kul att han ville komma hit, och sova med, så får jag lite sällskap.

Jag överlät sängen åt Per, så det blir till att sova på soffan inatt, men jag är ju mindre än honom, så det är bättre att jag sover där. Vi är ganska sega just nu, så det blir väll snart att säga godnatt.

Hemma...

På åsgatan, känns konstigt att det är mitt hem nu, ovant kanske. Har ju inte ens bott här en vecka, men ensamhet, det kan man nog inte vänja sig vid...Fast det blir nog bättre när jag har fått tag i allt jag ska ha, så jag kan kalla det hem, och så att jag känner att det är det! Nu är väggarna kala, inga gardiner i fönstren, det ekar när man pratar. Tomt. Men har ju ändå nästan allt, har iallafall några mysiga golvlampor som ger ett varmt sken. En soffa, säng och ett fint matbord.
Badrummet är helt klart, det blev fint. Jag får försöka fokusera på det som är bra, men är så lätt att fastna i det negativa.

Hade ju kul förut idag! Jag och Maria red ut en sväng, blev några galoppsträckor! Kul. Sen sadla Maria bara av Mio så fortsatte jag och Gullan. Fick en ridlektion av Maria. Tränade lite dressyr. Gick väll sådär. Finns en del att träna på, både för mig och Gullan!
Solen sken så var alldeles svettig när jag kom in. Våren är påväg!

Sen fick jag skuts till stan, där hämtade Anna och Kim upp mig skulle kolla in hur jag har det. Stannade nån timme. Vad jag ska göra ikväll vet jag inte. Sitta vid datorn, läsa. Något i den stilen blir det.

Börjar bli en vana...

...Att vara hos Maria iallafall nån dag på helgen. Men idag har det inte blivit så mkt ridning, för regnade ju förut idag, då var hästarna ute så de blev ganska blöta! Så då är det inte bra att ha sadel på dem, så det blev barbacka, anska svårt att hitta balansen i trav tycker jag, men ja, det gik j iallafall ,inga avramlingar här inte! 
Ja, sen när vi kom in hade familjen gjort iordning tacos. 
snart ska vi kolla på lets dance, tråkigt tkr jag, men det finns inte mkt annat på tv. Så ja. Det var väll det 

Johanna

Idag var det ju först dagiset, det var bra.

Sen efter det ååkte jag till Johanna, Martin och Albin. Dert var ett tag sen jag var där själv nu, sist jag var där var förra söndagen och å var det bara en stund med malin och pappa. Härligt att träffa dom igen, var barnvakt åt Albin lite medan Johanna städade lägenheten, föredrog det jobbet jag fick ;) Så ja, jag var där några timmar, gosa med albin, umgicks med Johanna och så åt jag middag där, sen bar det hem till lägenheten

Dagiset

Idag var det första dagen på dagiset, kom dit vid 9, då skulle alla barnen ut, så var man ute till ca 10.30, så jag kommer få luft dom dagar jag är där. Alla barnen var söta, och snälla, iallafall idag! det var inget kink alls.
Och dom accepterade mig väldigt snabbt, dom ville att jag skulle läsa för dom, sitta i mitt knä.
Och en liten kille, var verkligen jätte söt, han kom fram till mig flera gånger när jag var ute, med armarna utsträkta, och ville att jag skulle krama honom, inte för att han ver ledsen eller något, han gillade nog bara kramar, och långa kramar vart det! Jätte söt.
Jag tror det blir bra att vara där, ska vara där ca 8-12. Onsdag, torsdag, fredag. Beräknat att jag ska vara där resten av våren


Ensam

Är nu ensam i lägenheten. Första natten själv, dom andra nätterna har ju Malin sovit här. Känns lite tomt, men har musiken som sällskap. Har sysselsatt mig ändå, tvättat lite, lagat mat, diskat.
Och sen hade jag ju skolan på dagen, åkte til Anna efter det en sväng, men skulle på ett möte på soc så kunde inte vara där så länge.
Så jo, nog har jag haft att göra, idag iallafall!
Ska nog snart sätta mig och pyssla lite med glasmålningar,bra sysselsättning!

Sen ska jag försökia sova gott hoppas ni också gör det!

Handlat lite

Åkte runt med Annika idag, var på jakt efter gardiner och matta. Några gardiner blev det inte, men hitta en fin matta, på Rusta :O Att även dom kan ha bra saker, de trodde jag då inte!Var även på jysk där jag hittade ett sängset för bara 100 kr. Så det var också bra. Sprang runt lite på olika affärer på kupolen, men där fanns heller inga gardiner som passade, men däremot hittade jag ett par fina örhängen! Så ngt bra.
Men jag undrar just vart man ska få tag på fina gardiner till någorlunda bra pris, verkar inte vara det lättaste, gäller väll bara att ligga i och kolla runt.

Flyttat in

Nu har jag flyttat in i lägenheten på riktigt. Jag och Malin har fixat och grejat här, möblerat och så. Blev faktiskt nöjd.
Var även och handlade med Annika, sen körde vi hit alla grejer från dom, det var en del, men nu är nästan allt klart, det enda som fattas är tv, tvbänk, matta och gardiner. Det kan nog bli en mysig lägenhet, liten, ingen frys, men ja, jag får väll ordna det på ngt sätt.

Malin ska sova här med mej första natten, skönt med lite sällskap!

Ramla av...Igen

Ja idag red vi ut med hästarna. Vi red ut på något fält, snön såg ganska stabil ut, men det var den inte! Härstarna sjönk ner för varje steg. Så sjönk Gullan ända ner till bogen samtidigt som hon lutade åt sidan så att jag gled av. Ingen fara skedd för varken henne eller mej. Jag fortsatte att gå framför henne tills vi kom ut på vägen, men Maria hade ju fortsatt att rida Mio, mellan där vi var och vägen var det ett dike, men det såg inte Maria och inte Mio heller så när dom skulle över så snubbla Mio till och gick omkull på marken, så han började blöda, lyckligtvis var det bara ett srapsår, Maria gjorde heller inte illa sig, tur!
Men det slutade med att vi skrittade hem, så att vi kunde undersöka såret ordentligt. Men som sagt, det gick bra.

Men jag ville rida lite mer, så jag och Gullan hoppade och galopperade lite. Jag klarade 45 cm! Vilket är högt för mig då första gången jag hoppade var igår, och då bara 10 cm.
Men så naturligtvis, jag skänklade Gullan fel, råkade sparka henne i magen, vilket hon inte tyckte om så hon vägrade alldeles framför hindret så jag flög av, Jag satt upp igen och skulle försöka, men var då nervös vilket hon nog kände av, så samma sak igen, så jag flög av igen, hmm, men satte upp igen, provade att hoppa på 30, och då gick det bra =) Så ja, mestadels gick det bra!

Hoppat med Gullan

Ja som ni då nog förstår så är jag hos Maria igen. Vi har ridit! Jag har tränat galoppfattningar och hoppat lite småhinder, jätteskoj, hoppade både i trav och i galopp!Men Gullan fick ju lite fnatt de gånger som hon såg chansen att smita tillbaka till stallet och Mio ;)
Och hon lyckades även få av mig en gång när hon helt plötsligt hoppade åt sidan och drog ner huvudet så jag hamnade på halsen och så småningom gled av helt, men den här gången hoppade jag upp igen på en gång! Vi gjorde om det och då gick det bra!
Så glad att jag vågar rida igen, det är så himla kul och befriande på något sätt, jag mår bra av att vara med hästarna och koncentrera mig på nya uppgifter!

Synd bara att det är så dyrt att gå på ridskola, men jag har ju Maria iallafall!!

Anna

Är hos Anna nu, vi skulle egentligen gå på bio med sofia, men så kunde inte sofia för hon skulle nånstans, så de blev inget med det. Vi har suttit och pratat, tagit en promenad, lagat mat, vegetarisk chili con carne, det var jag som stod för grytan, och jag personligen tyckte inte det blev bra, har lyckats bättre om man säger så.

Idag var det näst sista dagen på biblioteket, har fått en ny praktikplats på ett dagis, ska vara på en avdelning där barnen högst är 3 år. Ser verkligen framemot det, barn är så gulliga, Jag mår bättre när jag är med dem!

I helgen blir det inflyttning på riktigt.

19.42

Idag har jag varit en sväng till skolan, inte länge, för det var tydligen ingen lektion, men det hade ingen sagt till mej! Så jag stannade en stund ändå så att jag fick lite matte gjort.
Efter det så cyklade jag till lägenheten, ordna och fixa lite där, ställde inte tallrikar, skålar och muggar mm i skåpen och diskade alla grejerna, både nya och begagnade, så ja, u ska jag bara komma på ett bra sätt att ha möblerna, sen kan jag flytta in.

Tapeter

Ja, nu har jag väll inte bloggat något i helgen tror jag, men nu kommer det lite.

Dagen började inte sådär jättebra. Hade ställt kockan på 7.35 men var så trött att jag bara stängde av alarmet och somna om igen, vaknade igen vid 9, då skolan börjar, så jag rusade upp ur sängen och gjorde snabbt ordning frukost och mej själv, men då när jag väl var på bussen, så var det snöröjare framfr, som var jätte sega! Så det tog typ 10 minuter att komma igenom Kvarnsveden. Så då blev jag ännu mer sen, inte bra. Men ja, jag kom ju dit tillslut iallafall.
Sen mötte jag Malin på tunabyggen, skulle välja tapeter, hittade en fin. Men jag får flytta in före dom har tapetserat, det kunde dröja upp till 8 veckor innan det blev av.
Har även tagit en skön promenad i det vackra vädret.

Nu på kvällen var jag hos mamma, Per ringde och frågade om vi skulle se en film, och jag vill ju såklart träffa honom, så åkte dit en sväng. Ja, det var så den här dagen såg ut.


Nu är de flesta grejerna flyttade

Ja, idag åkte jag hem från Mora, och tåget var faktiskt i tid idag! Otroligt.

Ja, nästan på en gång när jag kom hem började jag packa iordning saker som jag hade hos Annika, sen kom Malin och Magne med bil och släp. Så nu har jag flyttat, ska väll va hos Malin ihelgen, pappa kommer imorgon, Men någon gång nästa vecka ska jag väll börja bo där.


Snö, snö och åter snö

Är nu i Mora igen. Har fått både pulsing och massage. Väldigt skönt.
Och idag var jag även på hypnos. Vi hade även en sorts genomgång av kost, det är bra, man får lära sig nya saker.

Det är härligt att vara här, träffa alla människor. Vi sitter och pratar och umgås mest hela tiden, inte behöver man känna sig ensam, och igår hyrde vi en film, Barnhemmet, den var rätt okej, det skulle vara en rysare men vet inte det jag, men helt okej iallafall!

Och det är massa snö, som överallt, men jag börjar bli trött på det nu! Och det blåser kallt och man måste klä på sig en massa, kan det inte bara bli sommar. Längtar till Sol och värme


RSS 2.0