Hemma nu

Ja, nu är jag hemma igen.

I morse efter frukost så stack jag och Maria ut på en ganska lång tur med hästarna, ute på småvägar vid åkrarna. Perfekta att galoppera på! Så det gjorde vi, mycket! Och hästarna tävlade med varann, så härligt, vinden som blåser en i ansiktet, farten, allt som susar förbi! Var ju ganska rädd att galoppera förut efter att jag blivit avkastad, men är glad att jag tagit upp det igen. är det är ju så härligt, och nu i efterhand, så tycker jag det är enkelt.
Så det blir nog att åka dit snart igen, och när snön har gått bort, så ska maria lära mig att hoppa =) Kommer nog bli kul.

Nu är jag bara hemma och slappar, kroppen ömmar rätt mkt efter all ridning, men det var lugnt värt det!

22.23

Ja nu sitter jag vid Marias dator, Maria har gått och lagt sig, hon är van vid att lägga sig tidigt på vardagarna så hon blir trött snabbare än mej, så jag sitter uppe ett tag till.

Resten av dagen här har varit rätt lugn, vi var ute hos hästarna en gång till, klippte manarna och svansarna på dom, de va så långa. Sen så mocka jag åt Mari så hon slapp göra det någon dag iallafall! Medan jag gjorde det så gick maria runt och fotade hästarna, och mej! MEn det blev bara suddiga bilder på mej, vilket jag tycker är tur!


Härlig ridtur hos Maria!

Ja, nu är jag hos Maria, jag kom hit igår, d longera maria mej barbacka lite på Gullan, vilket jag inte tyckte så mycket om ;)

Men idag var det bättre, då longera hon mig igen, men med sadel och träns! Och jag testade att galoppera, vilket jag inte har gjort på över 1½ år. Och den gången ramlade jag av, så det var lite nervöst. Men den här gången gick det jättebra! Och var roligt =)
Sen selade vi Mio, Maria skulle köra honom och jag rida bredvid på Gullan. Först trava vi bara, men så börja Mio trava fortare oh fortare så Gullan ville bara hänga md så hon börja galoppera, så då galoppera jag själv, och shit vad roligt det var! Man fick en känsla av att man flög fram över marken. Så då trava vi och galoppera i omgångar, det var bara roligt!

Men sen när vi red förbi ett hus så rasa det snö från taket och Mi blev verkligen jätte rädd! Så han hoppade ut på åkern, eller snarare kastade sig ut! Och Gullan hon kastade sig åt andra hållet, och började skena hemåt, men jag fick stopp på henne snabbt och inte ramlade jag av heller!
Men Mio, han satt fast i den djupa snön på åkern, och var nära att ge upp, men Maria puschade och drev på honom så tillslut kom de loss! Allt gick bra iallafall, sen fick även jag prova att köra Mio, men jag tycker det är roligare att rida!

Jag ska stanna till imorrgon, kul! =)


Soffa

Ännu en sak fixad, har idag varit o köpt en soffa, från blocket såklart! En ny är ju rena rånet!
Men den här var också fin, o skön =) Mörk brunt tyg typ, 3 sits. Ja, den blir nog bra tror jag!
Både Malin och Johanna följde med mej och tittade på den. Bra att johanna var med, för hon prutade ner priset lite, och det är alltid bra.

Var även hos Malin igår, men åkte hem på kvällen. Vi kollade på en tvbänk då, men den var för låg tyckte jag, så det blev inget med den, Men ja, det går iallafall framåt med möblerna, inte så jätte mycket kvar som jag behöver, tror och hoppas jag iallafall. 1 Vecka kvar nu, lite drygt, sen är det inflyttning.
Sen blir det att bo själv, men jag ska ha med mej Maja (Katten)
Nervöst typ.

Grejer

Idag var det först  skola, efter det titta jag förbi en kortis hos Anna, hann inte stanna så länge för skulle till falun, till johanna :) Var först inte tänkt att jag skulle åka dit idag men det blev så för att det var en tjej i falun, i samma område som johanna bor som sålde grejer som jag behöver till lägenheten, så då blev det att jag åkte dit o kolla, och det var bra, fick tag på en del saker jag behöver till ett bra prs med, tjejen som ägde det skulle flytta och hade ingenstans att göra av det, så hon ville bara bli av med grejerna, och det var bra för mig! Så nu har jag iallafall börjat skrapa ihop lite saker, men det återstår mer. Man får väll fixa allt eftersom.


Sjuk

Igår va det inte mycket jag orkade göra. Vaknade igår natt av att jag hade jätte ont i magen, lyckades väll somna om men magvärken hade blivit ännu värre under natten. Tänkte att det kanske bara var för att jag var hungrig eller något, men när jag åt fick jag ännu mer ont. Och började även må illa. Ja, sen visade det sig ju att jag hade magsjuka, fick inte behålla något varför jag nog inte behöver ge några detaljer till.
Så man kan säga att jag mådde skit hela dagen igår.
Idag är det bättre, har lyckats få i mej ett par skorpor och lite fil. Får väll ta det lite lugnt så det blir bra igen.
Magsjuka är verkligen det värsta!

Hos Anna

Är nu hos Anna. Vi har tillbringat eftermiddagen med att sitta och prata kolla på gamla kort, och tittat på blåsningen.

Skönt att träffa henne igen, att få nya vänner. Bra att det var någon från Mhe som också bor i Borlänge, så kan man träffas även hemma. Någon som verkligen förstår vad man går igenom. Och jag hoppas hoppas att allt kommer ordna sig för dig Anna! Det är du värd. Vi har inte riktigt samma upplevelser och erfarenheter, men vi vet båda vad det handlar om, och det är så skönt att kunna snacka om det.
När allt det här är över kommer vi vara starkare och friare än vi var innan, det är så man måster tänka!
Kämpa kämpa kämpa <3


03.29

Är inte ett dugg trött just nu, somna tidigare ikväll, vaknade för nån timme sen.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Åkte hem från Malin, var där igår, va på bibblan. Sen skulle jag åka o handla på willys, men då var såklart bussen 25 minuter sen så man fick stå o skaka i snöstormen, ingen busskur fanns heller, sen var det ju så att annika skulle till maserhalln o efter det skulle hon hämta mej på affärn, typ kvart i 5, vid den tiden kom jag fram! så då fick hon vänta, o sen när man väl kommer till kassan, funkar inte kortet, så fick springa ut och låna av annika, ja, en lite jobbig eftermiddag. Men ja, det ordna sig ju iallafall

Lägenhet :D

Nu Har jag fått lägenheten: Så nu är det bara att försöka skrapa ihop lite möbler o grejer.
Får kolla runt på blocket, sen ska jag till ikea snart och handla kastruller och andra husgeråd. Ja, det är väll bara att börja sätta igång, Snart är det inflyttning, 1:a Mars

Skola

Skola idag då. Men har ju bara 1 mattelektion på tisdagar. Börjar 12 slutar halv 2.
Gick väll rätt bra, men svårt att koncentrera sej, för var asmkt ljud överallt, folk som snacka, lyssna på hög musik. O lärarn verkade ju inte bry sej så mkt. Så hade väll lite ont i huvudet när jag gick därifrån.

Ja, sen har jag dagen bara flutit på, gått till affärn, handlat lite småsaker bara. Ja, intressant dag va?

Chao.

Barnvakt åt Albin <3

Har varit åt Albin idag, han har fortfarnade en del svårigheter att sova på nätterna. Så det innebär att inte heller Johanna får mkt sömn. Men jag är så gärna barnvakt åt honom. Det är så mysigt tillsammans med honom. Vi gick ut på en ganska lång promenad, tog iallafall 1 timme. Men det var härligt väder, så det var bra både för honom och mej. Man kan inte få för mkt frisk luft!

Vi har kommit fram till att måndagar är en bra barnpassar dag! Jag slutar tidigt från skolan då. Redan vid halv 12, o sen har jag inget annat för mej, så det passar perfekt!

Sen är det så härligt att se honom växa och utvecklas, det har hänt något nytt för varje gång man ser honom! Förra veckan fick jag se hans små tänder för första gången, det sitter 2 små tänder i underkäken, dom hade kommit upp ännu mer idag, så nu har Johanna och Martin börjat borsta dom :) Jätte söta små gryn! Och nu har han även hittat sina fötter, så nu lyfter han upp benen o grabbar tag om dom små fossingarna och ser helt koncentrerad och gald ut. Ja, han är för härlig!

Hanna

Ja, idag så gick jag till mamma igen vid 12 tiden. Idag var det för att hanna var där. Ganska längesen jag träffade henne. Så vi åt lite  lunch där och sen åkte vi till kupolen. Kollade runt på lite heminredningsbutiker och sånt. Dags att  börja tänka på sånt nu! Hittade inget spec. Men det blir väll att åka till ikea snart. Där finns en del billigt.
Iallafall så kollade vi lite på kläder med, och jag hittade faktiskt ett par jeans..Blev glad då jag bara har ägt 2 stycken. Inte mkt, men nu är det lite påökat iallfall.
Sen var det dags för mej att åka till mej, och Hanna skulle hem till ludvika. Vi hann ses i några timmar, så ja inte så lång, men alltid något. Får väll träffa  henne snart igen! :)

Lördag

Den här lördagen har varit ganska händelselös. Jag var hos mamma en sväng. Per var där så gick väll mest dit för att träffa honom. Vi kollade lite på film. "Jönssonligan" Inte för att jag tycker den är bra, men Per tkr den är rolig så, ja jag hade iga bättre förslag så då fick det bli det. Sen när jag skulle hem tog jag en annan väg genom skogen så att jag fick lite luft och motion. Skönt ute var det.
Sen har jag inte gjort något mer. Lagat mat, läst...Lite sånna saker bara.


Lördag

Den här lördagen har varit ganska händelselös. Jag var hos mamma en sväng. Per var där så gick väll mest dit för att träffa honom. Vi kollade lite på film. "Jönssonligan" Inte för att jag tycker den är bra, men Per tkr den är rolig så, ja jag hade iga bättre förslag så då fick det bli det. Sen när jag skulle hem tog jag en annan väg genom skogen så att jag fick lite luft och motion. Skönt ute var det.
Sen har jag inte gjort något mer. Lagat mat, läst...Lite sånna saker bara.


Längtar

Till Mora igen. Träffa alla människor där som verkligen vet hur det är och kan stötta. Som man känner en gemenskap med. Alla vet vad det handlar om, ungefär vad man går igenom. Ingen är lika, alla har olika anledningar. Men det de förstår är vad det handlar om. Ingen som inte upplevt det kan någonsin föreställa sig det. Det är bara så det är.

Ja, nu är det fredag igen. Jag har ingen aning om vad jag ska göra i helgen. Det blir väll antagligen inget spec... Ja. Idag har inte heller hänt mkt, bara handlat, lagat mat städat upp i köket.
Och tagit en promenad, var ju så underbart väder. Så det var ju iallafall skönt!


Lägenhet

Idag har jag varit och kollat på en lägenhet. En 1:a på 28 Kvadrat meter. Ett litet rum ett litet kök och ett litet badrum.
Nog för den var liten, men den var fräsch och man kan nog gra den riktigt mysig. Jag var den enda som hade intresseanmält den, så det blir jag som får den bara jag bekräftar att jag vill ha den, innan jag kan göra de så måste jag få godkännande från lite olika håll, men förhoppningsvis så ordnar det sig. För jag vill verkligen ha den, då skulle en stor börda lyftas från mina axlar. Att inte veta vart man ska bo är jobbigt, men nu så ordnar det sig nog.

Har även städat lite här hemma som födelsedagspresent åt Annika, visste inte vad jag skulle ge henne. Men hon blev glad, tyckte det var en jättebra present, för det är ju så tråkigt att städa och tidskrävande. å det var ju lyckat. Sen gick vi ut på resturang. Men ja, tyckte inte maten var särskilt bra, de va ju inte den dyraste resturangen pecis, men det var ju ändå snällt att bjuda mej.
Så ja, det ar väll min dag det

Barnvakt!

Ja, idag var det först skola i ett par timmar. Efter det tog jag bussen till Falun, till Johanna.
Var väl typ ett par veckor sedan jag var där nu. Mysigt att träffa dom igen. Jag fick vara barnvakt åt Albin några timmar så Johanna fick sova lite. Han är inne i en sådan där period där han vaknar jätte många gånger på nätterna, och på dagarna sover han bara några små snuttar så då hinner Johanna aldrig få någon riktig sömn. Hennes Samo Martin brukar få ta Albin på helgnätterna men på vardagarna ska ju han till jobbet.
Jag var bara glad över att kunna hjälpa till, det var inget jobb jag hade något emot precis, älskar ju att vara med Albin. Det är så härligt. Han är verkligen en söt och härlig bebis, även när han skriker. Jag älskar honom så mycket!
Ja vi tog iallafall en skön promenad och sen satt vi o busa och lekte lite :)
Vid halv 5 tiden gick Johanna upp, och vi satt väll och rata lite o sådär, sen skulle det lagas mat, vid 7 tiden tog jag bussen hem, och nu sitter jag här. Det är väll så dagen har sett ut.  

Hemma i blge igen då!

Så nu var man hemma igen
Dagen hos pappa var ganska händelselös, Vi gick en promenad bara på förmiddagen. Åkte rätt tidigt med för skulle hinna handla med. Hade typ ingenting hemma!
Nu dröjer det väll ett tag innan jag åker dit igen, så drygt att åka långt o sådär.

Har blivit erbjuden en lägenhet förresten. Ska åka och titta på den på tisdag, jag hoppas verkligen att den är okej. Jag var den enda som hade anmält mig, så om jag tkr om den så blir det nog jag som får den. Det skulle lyfta en stor sten från mina axlar! Så jobbigt att inte veta vart man ska ta vägen och bo. Allt har gått segt, men nu kanske något äntligen kan hända. Jag har tillräckligt ändå tycker jag.
Men det är klart, det är mycket ansvar att på själv, mycket att tänka på osv, men det är det som är det bästa alternativet. Och det blir nog bra.

Farmor och Farfar...

Var vi hos idag, för som jag skrev förut så var de 80 års kalas för farmor. Men kan säga att jag inte tyckte det var så kul. De va liksom långtråkigt, fanns inte så mkt att göra. Så gick ut o tog en promenad. Sen var ju mina kusiner Alexandra och Jonatan där, Fast jonatan är liten bara 10 år, och jag och alexandra...Ja vi brukar komma bra överens, men ju äldre vi blir desto svårare blir det att hitta på något att prata om och att göra. Så vi satt väll mest tysta. Ingen kul dag, men men. Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Det är melodifestivalen, men den suger tkr jag men om jag inte hittar på ngt annat så får det väll bli den då.
Usch nu kommer de va det flera veckor, tkr aldrig det är några bra låtar.


Helg i örebro

Nu sitter jag på tåget från Blge till örebro. Fast jag har förstår åkt längre än så, från mora, Har nu suttit på tåg i 2 timmar och det är fortfarande 1½ timme kvar. Tråkigt att åka tåg. Tar sådan tid.

Att jag ska till örebro beror på att pappa bor där. Har nu inte varit hos honom sen jul. Orkar inte åka så ofta, men farmor fyller år idag så hon ska ha kalas imorrn. Hon ville att jag skulle va med o då tycker jag att jag kan åka dit. Kusinerna kommer också dit, brukar inte finnas så mycket att göra där, men vad gör de, vad skulle jag gjort hemma liksom?

Veckan i Mora har väll Varit rätt bra, både svårigheter och skratt. Skratten är tackvare alla fina människor som också är där. Det är dom som gör stället. Alla är så öppna, ingen är elak. Alla strävar ju efter samma sak! Vi peppar varann för att orka, dom är några som verkligen fattar hur det är! 
Sen är det ju också så himla bra personal, jag vet inte vad jag skulle ha gjort om jag inte hade fått komma dit, vill inte ens tänka på det. 
Bara en gång kvar som jag ska dit, men jag har fått uppföljning. Det känns så bra! Jag va skitorolig för att inte få det, kände hur lättnaden spreds i kroppen när jag fick beskedet, en sak mindre att oroa sig för!

Lev ditt liv i kärlek och glädje, dumpa ångesten!  

Hypnos, m.m

Okej, idag har jag fått massage, de va asskönt som alltid :) O efter det var det hypnos, det är det varje gång. O de e skönt på ett sätt jag inte riktigt kan förklara, men man kan liksom släppa allt o bara sjunka ner i ´, inte precis sömn, man hör hela tiden, men man är inte riktigt där, som ett mellanläge Funkar verkligen bra.

Sen Var jag o gjorde något bentäthetstest, man stoppa typ ner foten i nån apparat som sen röntka foten, på så sätt kunde man se hur hållbart skelettet är, mitt borde vara starkare med tanke på min ålder än det var, inte så bra men...

Efter de åkte gruppen på nån loppisrunda, inge kul med loppis, me hängde med ändå, som väntat hittade jag ingenting.

De va väll typ allt, förutom att jag gick en ganska lång promenad på eftermiddagen med!

Akupunktur och Yoga

Jah, Idag har jag fått akupunktur i öronen. De är något som jag tkr e väldigt avslappnande. Man slppnar likosm av i hela kroppen. Efter hon har satt i nålarna ska man sitta i vila och låta det verka i en halvtimme men det känns inte som så lång tid, utan den bara flyter iväg liksom, första gångn jag provade trodde jag inte de skulle funka men det gör det faktiskt!

Senare på dagen så var jag på Yoga. De va också rätt bra, men ja, de e en del svåra rörelser. O tro de eller ej, man måste fatiskt ha lite muskler för att orka göra en del rörelser, de är ansträngande att liksom hålla kvar en rörelse länge. Med yoga kkan man bli mer balanserad, vig och starkare i kroppen. Jag har gjort det några gånger, har inte märkt så mkt, men antar att man måste hålla på mer än när man är här en gång i månaden liksom. Men svårt att komma ihåg när man e hemma.

Ja de va nog allt för idag.

Bye

Mora

Är nu i Mora. Kom hit i förmiddags o ska va här till Fredag. De som känner mej vet att jag brukar åka hit var fjärde vecka.

Hitills har det inte hänt så mkt här. Har varit som de brukar på måndagarna.

Men när jag skulle hit så va tåget 1 timme försenat! Usch! Fick sitta o vänta i 1 extra timme på tågstationen. De blev bara mer o mer försenat liksom, typiskt att just det tåg som jag ska med på krånglar. Men en annan som jag känner skulle också till Mora så hon o jag satt o snacka, då gick tiden fortare iaf! O en sak som faktiskt va bra med att det var så försenat var att jag träffa storebror Per. Han skulle med ett annat tåg. Träffar honom inte jätte ofta så var kul att se honom en snabbis! Så ja, de fanns både för och nackdelar.

Btw as mkt snö här uppe. O inte särskilt bra plogat, asdrygt att gå. O kallt e de med, brrr.

Bye

RSS 2.0